Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
02.11.2023

Mesiac úcty k starším

Október je mesiac, ktorý je oslavou jesene života a pripomienkou úcty k všetkým starším ľuďom, ktorá by mala byť nenásilná, spontánna a nepretržitá po celý rok.

Pri príležitosti „Mesiaca októbra – mesiaca úcty k starším“ každoročne pripravujeme pre našich starších spoluobčanov malú oslavu v podobe veselého stretnutia a milej pozornosti. V predstihu žiaci na odbornej praxi, zhotovili svietniky z brezového dreva, ktoré sme ešte vyzdobili prírodným materiálom , špagátom a čajovou sviečkou.

Žiaci SOŠL v Tvrdošíne majú veľa talentov a jedným z nich je hra na heligónke. V každej triede sa nájdu 2-3 žiaci, ktorí tento nástroj bravúrne ovládajú. Dnes sme krásnou hrou na 3 heligónkach: Adam Zlatoš, Damián Vrubel, František Joňák a jednom akordeóne: Gregor Babečka, rozospievali ba aj roztancovali našich seniorov. Michal Jašušák, Šimon Harmata a Matej Mrázovský spevom a obdarúvaním seniorov milým, nami zhotoveným darčekom a drobnej sladkosti , prispeli ku vytvoreniu vzácnej atmosféry.

Navštívili sme DSS v meste a tiež nákupné centrá, v ktorých sme seniorom spríjemnili doobedie.

Seniori a tiež personál DSS bol veľmi vďační a potešení, že mohli spolu so žiakmi prežívať tieto spoločné chvíle. V obchodných reťazcoch to pre seniorov bolo prekvapenie, keď si v nákupnom košíku odniesli pekný darček - vyrobený z lásky, úcty a rešpektu.

Všetkým Vám, milí seniori, prajeme pevné zdravie, bystrú myseľ, úsmev na tvári, radosť zo života a aby Vaše ďalšie roky sprevádzala láska, úcta, pozornosť a vďačnosť nás všetkých.

Mgr. Lucia Vojtková

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím