Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
27.10.2023

Prednáška - Finančná gramotnosť

Dňa 27.10.2023 sa uskutočnila prednáška k Finančnej gramotnosti, ktorej sa zúčastnili žiaci  tried  4.C a 4.D. Pán M. Brčák zo spoločnosti PARTNERS žiakom predstavil základné štyri bloky vzdelávania, ktoré prebehnú priebežne počas školského roka, a to z oblasti sporenia, investovania, poistenia, dôchodkov, plánovania rodinných financií a podnikateľské témy.

V prvom seminári sa žiaci dozvedeli predovšetkým  o plánovaní rodinných financií, spôsobe  získavania zdrojov, využitia vlastných a cudzích zdrojov v hospodárení domácnosti. Rozdelenia aktív a pasív z pohľadu domácnosti  a ich využívanie v rodinnom rozpočte. Zdôraznil, ako má rodina v časovom úseku sledovať nielen príjmy, ale aj svoje výdavky, na ktoré rodiny zabúdajú, až kým sa nedostanú do finančnej tiesne, kde refinancujú svoje dlhy úvermi. Žiaci majú možnosť vypracovať on-line test, zvýšiť si svoju finančnú gramotnosť a zúčastniť sa súťaže Ekonomická olympiáda.

Týmto sa chceme poďakovať p. Brčákovi za prednášku a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím