Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
09.06.2022

Odborná exkurzia v Očovej

Exkurzia Očová

Dňa 26.5.2022 sa žiaci II.A, I.B, III.B poľnohospodárskeho zamerania zúčastnili na Dni poľa v Očovej. Náplňou tohto Dňa poľa, ktorý organizoval AGRION – združenie dodávateľov poľnohospodárskej techniky v SR, bola prehliadka strojov na zber a pozberovú úpravu krmovín so súčasným predvádzaním techniky pri práci.

V prvej časti mali žiaci možnosť zúčastniť prednášok na tému

• Produkčné možnosti siatych trávnych porastov

• Mimoprodukčné a produkčné funkcie trávnych porastov pri tvorbe krajiny, ochrane biodiverzity, prevencii prírodných rizík a výrobe krmív.

Žiaci si so záujmom prezerali techniku vystavenú jednotlivými predajcami. Porovnávali konštrukčné riešenia, zisťovali podmienky a ceny, za ktorých sa vystavená technika predáva.

V druhej časti exkurzie bola vystavovaná technika predstavená pri reálnej práci. Naši žiaci, ako aj ostatní návštevníci podujatia si mohli porovnať princíp činnosti, výkonnosť aj kvalitu práce všetkých vystavených strojov. To im umožní nielen lepšie pochopiť preberané učivo 😉, ale v budúcnosti sa možno aj lepšie rozhodnúť pri výbere stroja, či už pre firmy alebo svoje rodinné hospodárstva.

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím