Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
22.10.2021

Mesiac úcty k starším

Staroba sa nás týka.

Staroba je prirodzenou súčasťou nášho života. Október – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM. V decembri v roku 1990 bol mesiac október vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov za Mesiac úcty k starším a 1. október za Medzinárodný deň starších. Podľa aktuálnych štatistík žije dnes na celom svete viac ako 600 miliónov seniorov. Na Slovensku je to vyše 900 tisíc obyvateľov vo veku 60 a viac rokov, ktorí tvoria 17 % populácie.

Žiaci našej školy navrhli aktivitu,  učiteľom, ktorí u nás učili a sú na zaslúžilom dôchodku, poslať pohľadnicu a učiteľov z Tvrdošína osobne navštíviť. Spojili sme to aj z návštevou domu seniorov. Chlapci navrhli výrobu varešiek, ktoré sme im podarovali. Zástupcovia ŽŠR zobrali aj harmonikára z III.B Jabubka Švandu, ktorý návštevy dôchodcov spríjemňoval hudbou na heligónke.

Milí naši seniori, ďakujeme Vám za všetko, ste pre nás nenahraditeľným zdrojom poznania, tradície a ľudskosti. Dovoľte nám aj touto cestou Vám – všetkým  skôr narodeným vyjadriť poďakovanie a úctu. Úctu, ktorá by mala byť prirodzenou súčasťou nášho života. Mala by byť spontánna a nenásilná. A predovšetkým by mala byť nepretržitá nielen v  októbri. Vy, si úctu zaslúžite najviac. Vekom ste nadobudli rôzne životné skúsenosti a múdrosť,  ktoré nám odovzdávate. Venujete nám lásku, pochopenie a obetavosť. Zaslúžite si, aby sa Vám všetko vrátilo v dvojnásobne štedrej miere.

Vyslovujeme Vám uznanie  za Vašu celoživotnú prácu a za hodnoty, ktoré ste svojou prácou vytvárali.

Želáme si, aby Vás vždy obklopovala veľká vďaka, citlivá pozornosť  a obdiv zo strany nás všetkých.

V mene vedenia školy, pedagogických i nepedagogických zamestnancov školy a našich študentov Vám všetkým z úprimného srdca prajeme, aby Vaše dni boli naplnené najmä pevným zdravím, spokojnosťou,  radosťou v kruhu Vašich najbližších a  odhodlaním pevne zvládať nezvyčajné obdobie, ktoré žijeme.

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím