Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
08.04.2022

Medzinárodná stáž v rámci programu Erasmus plus v Strednej odbornej škole Frýdek- Místek.

 

Program Erasmus+ poskytuje granty pre široké spektrum akcií a aktivít v oblasti vzdelávania, odborného vzdelávania a prípravy, mládeže a športu. Program dáva príležitosť študentom, žiakom, pedagogickým zamestnancom, pracovníkom s mládežou a dobrovoľníkom stráviť časť svojho vzdelávania či odbornej prípravy v zahraničí a zlepšiť tak svoje poznatky, zručnosti a zamestnateľnosť.

V dňoch 20. 3. 2022 až 2. 4. 2022 sa šiesti žiaci 3. ročníka SOŠ-lesníckej v Tvrdošíne učebného odboru mechanizátor pôdohospodár s doprovodom  p. Čierneho zúčastnili zahraničnej stáže v partnerskej škole vo Frýdku Místku v ČR. Žiaci sa doobeda zúčastňovali odborného výcviku a vo voľnom čase spoznávali kultúru, krajinu, jazyk, ľudí a rôzne zaujímavosti Moravsko-sliezskeho kraja. Tiež navštívili a spoznávali banícke mesto Ostravu - hlavne dolnú oblasť Vítkovíc, známu výrobou ocele.

Počas odborného výcviku v partnerskej škole vybraná skupina žiakov absolvovala kurz na obsluhu a údržbu kombajnu, ktorý ukončili písomnou aj praktickou skúškou. Bolo im vydané osvedčenie, ktoré ich oprávňuje riadiť a vykonávať práce na kombajne. Tiež absolvovali odborný výcvik zameraný na diagnostiku a opravy motorov, hydraulickej sústavy poľnohospodárskych traktorov.

Na záver učebné výsledky našich žiakov počas stáže hodnotili majstri OV a tiež pán Hovjacký, vedúci učiteľ partnerskej školy . Konštatoval že bol spokojný s našimi žiakmi, s ich prístupom ku povinnostiam, usilovnosťou , disciplínou a že nám takých žiakov so záujmom o svoj odbor praje čo najviac. Žiaci na záver stáže prevzali z rúk Mgr. Hovjackého oprávnenie na obsluhu kombajnu. Tiež získajú certifikát s uvedením rozsahu vykonanej prípravy žiaka a jeho hodnotením a doklad Europass Mobilita, ktorý vydá MŠŠaV SR.

Stáž žiakov bola prínosom pre rozšírenie odborných kompetencií žiakov v profesijnom odbornom profile žiaka. Žiaci získali množstvo vedomostí a  praktických zručností, ktoré im umožnia lepšie sa uplatniť na trhu práce nielen doma, ale aj v zahraničí. Toto je vlastne cieľom programu ,,Erasmus +".

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím