Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
04.12.2014

Exkurzia v NR SR

V decembri sme navštívili budovu Národnej rady Slovenskej republiky. Po vstupe do budovy parlamentu a po absolvovaní bezpečnostných opatrení nás v sieni J. M. Hurbana privítal sprievodca, ktorý nás oboznámil s históriou Národnej rady, so štátnymi symbolmi našej vlasti a procesom vzniku Ústavy SR. V sieni sme si prezreli vo vitrínach kópiu Ústavy SR, pečate a vlajky. Oboznámili sme sa s históriou parlamentu, získali sme informácie o práci poslancov, prezreli sme si miestnosti a dozvedeli sa mnoho zaujímavostí. Taktiež sme sa pristavili na chodbe pri prekrásnych obrazoch Albína Brunovského. Sprievodca nám vysvetlil, čo jednotlivé obrazy predstavujú a ako vznikali.

Študenti tu mali možnosť sledovať aj prácu televíznych reportérov, ktorí robili rozhovory s politikmi. Najviac však študentov zaujal samotný priebeh zasadnutia, kde mali možnosť priamo v rokovacej sieni sledovať rozpravu k jednotlivým zákonom.

Na záver prebehla diskusia s poslancom Národnej rady a predsedom ŽSK - Ing. Jurajom Blanárom, ktorý nám odovzdal pamätné listy. Celá návšteva NR SR bola hodnotným doplnkom k všeobecnému rozhľadu a k učivám, ktoré študenti preberajú na občianskej náuke. Môžeme konštatovať, že exkurzia splnila svoj cieľ a odchádzali sme z Bratislavy s pozitívnymi pocitmi.

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím