Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
17.11.2014

Dokončili sme budovanie náučného chodníka o drevinách

SPLNENÝ SEN-
alebo NÁUČNÝ CHODNÍK O DREVINÁCH A BIOMASE v meste Tvrdošín
SOŠ lesnícka Tvrdošín v rámci Enviroprojektu vybudovala v oddychovej zóne mesta náučný chodník, čím sme si splnili sen a podelili sme sa o naše vedomosti o drevinách s občanmi mesta Tvrdošín. Z jednotlivých tabúľ sa môžete dočítať znaky, podľa ktorých sa dajú jednotlivé druhy drevín odlíšiť, dozvedieť sa ich nároky na prostredie, , aj ich využitie v priemysle, alebo medicíne. Okrem drevín, verejnosť má možnosť poznať význam lesa pre človeka a možnosti jeho využitie na energetické účely.
Srdečne pozývame nielen občanov mesta Tvrdošín, ale aj obyvateľov okolitých obcí, prísť a získať vedomosti o živých" stromoch, ktoré nás prevyšujú výškou a hlavne sprevádzajú celým životom, či už v podobe nábytku, tepla, zelenej krásy, tieňa v páľave, liečivých účinkov a zasluhujú si, aby sme ich poznali.

Ďakujeme pánu majstrovi Kráľovi, našim chlapcom za kus odvedenej práce a pánu majstrovi Šálkovi za návrh jeho prevedenia.

"

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím