Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
15.05.2014

Deň lesov v podaní SOŠ lesníckej Tvrdošín a Lesného závodu Námestovo

Poznávanie stromov, pílenie dreva, meranie dreva, poznávanie vtákov, poznávanie škodlivých činiteľov, podkôrneho hmyzu, húb, ďalšie rôzne súťažné disciplíny a odmeny pre deti. Toto všetko si pripravili študenti a pedagógovia SOŠ lesníckej v Tvrdošíne v spolupráci s námestovským Lesným závodom pri príležitosti Dňa lesov. Zaujímavým podujatím, ktoré sa konalo 7. mája 2014 na Trojičnom námestí v Tvrdošíne, prekvapili \"lesníci\"" tých najmladších žiačikov zo ZŠ Nižná, ZŠ Štefana Šmálika Tvrdošín a ZŠ M. Medveckej v Tvrdošíne. Akcie sa zúčastnilo okolo190 detí základných škôl a prišli sa pozrieť aj malí škôlkari.
Mestský park sa od skorých ranných hodín niesol v znamení príprav súťažných disciplín, ktoré pre druháčikov a tretiačikov zo základných škôl znamenali množstvo prekvapenia a zábavy. Postupne sa park plnil deťmi od tých najmenších až po okoloidúcich, ktorí sa tiež prišli pozrieť na zaujímavú akciu.
Obmieňanie súťažných disciplín, vzájomné povzbudzovanie sa, veselý detský smiech, žiarivé očká i radosť z darčekov a zo sladkej odmeny. V takom duchu sa nieslo celé podujatie. Deti sa mohli občerstviť sladkým čajom, alebo minerálnou vodou a dobrú náladu umocňovali aj študenti SOŠ hrou na harmonike.
Najmladšia generácia sa dozvedela, že les je živý organizmus. Je najvyššie a najdokonalejšie rastlinné spoločenstvo, ktoré pre človeka má a bude mať veľký význam. Môžeme smelo povedať, že lesy sú našim najväčším prírodným bohatstvom, často sa im hovorí aj "zelené pľúca" alebo "zelené srdce Zeme". Cieľom akcie bolo podporiť záujem detí o poznávanie lesa a prírody ako takej.
Deti si z tohto dňa odniesli množstvo krásnych zážitkov a zábavy, o čom svedčí aj fotodokumentácia z podujatia. A nám už ostáva len dodať, že sa tešíme z vydareného druhého ročníka Dňa lesov a zo spätnej väzby pani učiteliek, ktoré potvrdzujú, že deti sa dozvedeli nové vedomosti o lese zábavnou formou.

"

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím