Stredná odborná škola lesnícka - Tvrdošín
Múdrosť minulosti, poznatky prítomnosti a vzdelanie budúcnosti.
12.06.2016

Aktivity v rámci projektu Orava Treasure/ Poklad Oravy stále pokračujú

V rámci projektu Orava Treasure/ Poklad Oravy, ktorý vznikol s podporou grantového programu odboru školstva a športu ŽSK pod názvom Cesta za poznaním objektívnej slovenskej histórie, sme sa snažili podporiť motiváciu našich študentov vzdelávať sa v anglickom jazyku prostredníctvom aktivity Kreatívne písanie. Našim cieľom bolo poukázať na to, že tvorivá práca s cudzím jazykom môže pozitívne ovplyvniť vzťah študentov k danému predmetu ako aj rozšíriť ich slovnú zásobu a tiež zlepšiť používanie gramatiky daného cudzieho jazyka.

Prostredníctvom tejto aktivity sme obohatili vyučovanie cudzieho jazyka a urobili ho pre študentov príťažlivým a zaujímavým. Do vyučujúceho procesu cudzieho jazyka sme tak okrem klasického memorovania slovnej zásoby a opakovania či mechanického precvičovania gramatiky v rôznych úlohách pretlačili tvorivosť, pričom sme dbali na spoznávanie krás nášho regiónu, budovanie si lokálpatriotizmu, nácvik prezentačných schopností študentov a rozvoj ich kreativity.

Úlohou študentov bolo vytvorenie príbehu o Oravskom hrade - študenti si najskôr vybrali jedno anglické slovo, ktoré následne prezentovali pred triedou. Prezentácia slov bola opisom, nie prekladom. Slová, ktoré boli uhádnuté, študenti zapísali na tabuľu a následne z týchto slov vymysleli príbeh /typ príbehu nebol bližšie určení/ v rozmedzí sto slov. Podmienkou však bolo, že dej príbehu musel byť situovaný na Oravskom hrade.

Naši študenti sa aj s touto aktivitou šikovne popasovali.

Poď k nám študovať. Ponúkame kvalitné štúdium a profesionálnu prax

Ponúkame kvalitné odbory, Zváračský kurz, Autoškola 

Zriadovateľ
Podporovatelia:
narodny projekt koncim skolu

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím